Με τον κουρνιαχτό να έχει καταλαγιάσει μετά το ντέρμπι της Παλαιόχωρας με τον Πλατανιά και με καθαρό μυαλό (οι περισσότεροι τουλάχιστον) αξίζει να αναφερθούμε και σε άλλα πράγματα που κάνουν το ποδόσφαιρο καλύτερο.
Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς, εκτός των άλλων ο τεχνικός της Παλαιόχωρας Τάκης Διακάκης αναφέρθηκε και σε ένα νεαρό παιδί γεννημένο το 2005 το οποίο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει το “βάπτισμα του πυρός” στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Ο λόγος για το Νίκο Κοσμά ένα παιδί της Παλαιόχωρας από τα μικρότερα τμήματα του Βασίλη Τσαρτσίδη το οποίο, δεν μπήκε σε έναν αγώνα ο οποίος ήταν στο 3 ή 4-0 αλλά σε ένα ματς όπου η μπάλα “έκαιγε” σε έναν αγώνα που έπεφταν κορμιά, σε ένα ντέρμπι με τα όλα του.
Κεντρικός αμυντικός άρα και σε μια θέση που το λάθος μετράει περισσότερο με ότι αυτό συνεπάγεται. ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ όχι μόνο για την Παλαιόχωρα αλλά για κάθε ομάδα που σέβεται τον χώρο του αθλητισμού.
Για να μην χαθούμε στη μετάφραση, είναι και άλλες ομάδες σαφώς που φέτος έχουν πάει σε αυτό το μοντέλο, ο Πλατανιάς, ο Άρης Σούδας, η Α.Ε.Ε.Κ. ΣΥΝ.ΚΑ και εδώ, μεγάλο ρόλο παίζει πως οι προπονητές τους, έχουν ασχοληθεί ή είχαν ως φιλοσοφία το “μοντέλο” με τους νεαρούς παίκτες. Τα ρόστερ ειδικά της Παλαιόχωρας όπως και του Πλατανιά που αγωνίστηκαν την Κυριακή μεταξύ τους δείχνει τον δρόμο.
Υ.Γ. Και στο τοπικό υπάρχουν πολλά παιδιά όπως αναφέραμε και στην εκπομπή του Σαββάτου όταν “ανακαλύψαμε” έναν ακόμη παίκτη γεννημένο το 2005 τον Παπαδόπουλο. Παράκληση μεγάλη να μην μείνουμε στα ονόματα αλλά σε αυτό που γίνεται – έστω και απο ανάγκη σε κάποιες ομάδες- και δεν είναι άλλο απο το γεγονός ότι οι προπονητές ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ νεαρά παιδιά γιατί δεν δέχομαι πως δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια.